Scoliose

| 0
14 april 2018

Bij mijn dochter werd, toen ze ongeveer 5 jaar was een lichte scoliose ontdekt. Ze was ongeveer 10 jaar, toen tijdens de groeispurt de scoliose progressief bleek, en al een bocht had van 20 graden. Ze moest een brace 23 uur per dag dragen om te voorkomen dat de verkromming erger werd. Maar daardoor werd ze wel heel erg beperkt in haar bewegingen, had veel moeite met slapen, doordat de brace heel strak om haar rug en buik zat, en daarnaast kreeg ze last van eczeem van de stalen frame. Al met al een drama om nog maar niet te spreken van de schaamte die ze had. Het vooruitzicht dat ze de brace ook nog tot haar 16de moest dragen, was bijna niet te verdragen.

Ik ben toen zelf gaan kijken op internet naar een eventueel alternatief, omdat ik ook niet achter de behandelmethode stond. Ze werd heel passief, doordat ze ook bijna niet meer kon sporten, en in mijn optiek is sport juist op die leeftijd, en met deze aandoening heel belangrijk. Spierversterking van buik en rugspieren helpen volgens mij beter dan de spieren juist te verslappen door de brace, om erger te voorkomen. Ik ben toen via via bij Idelette terecht gekomen, en al vanaf de eerste behandeling hebben we de brace afgedaan, maar voelde ze zich ook beter, want ze had ook last van allerlei vage klachten zoals moe, hoofdpijn en misselijk ook als gevolg van de scoliose.

We zijn inmiddels een paar jaar verder mijn dochter is nu 15 jaar, en de wervel is vrijwel recht (geconstateerd door een sportarts van het UMCG). Ze sport heel veel ze zit bij de Drentse schaatsselectie, en dat had ze niet gekund, als we niet bij Idelette terecht waren gekomen. Dan had ze waarschijnlijk nog steeds een brace of corset gedragen met alle gevolgen van dien.

U mag mij ook mailen voor eventuele vragen. (a.reinds@home.nl)