Interessante websites, artikelen, enzovoorts.

Websites:

Artikelen:

 • Met beide benen op de grond, artikel uit tijdschrift Wellness Health.
  Fit en vol energie. Zo willen we ons graag voelen, maar in het huidige tijdperk waar drukte en haast steeds meer toenemen, lukt dat niet altijd. Daardoor kunnen klachten ontstaan en kun je minder lekker in je vel zitten. Letten op goede voeding en voldoende beweging kunnen er vaak al voor zorgen dat je je beter gaat voelen, maar daarnaast is het ook goed om eens extra aandacht te schenken aan lichamelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en rugpijn.
 • Een goede combinatie: Dorn en glucosamine, artikel uit tijdschrift Pure Magazine.
  Natuurgeneeskundige Idelette Eijgelaar uit Ommen past bij 85 procent van haar patiënten de Dorn-therapie toe, die wereldberoemd is in Duitsland. De therapie laat zich prima combineren met glucosamine 1200mg van Lamberts, is haar ervaring.
 • Publicatie in Beyond Medicine
  Op zaterdag 16 september werd in Zeeland op een schitterende locatie in een oud klooster voor de vierde maal een symposium georganiseerd met als thema het immuunsysteem. Diverse interessante sprekers kwamen aan bod. Een spreekster sprak over de dornmethode waarvan de meeste 120 bezoekers nooit gehoord hadden. Een methode die vrij nieuw is in Nederland en daarom nu onder de aandacht wordt gebracht.
  Dornmethode
  De Dorntherapie komt uit Duitsland. Daar is Idelette Eijgelaar (spreekster) 20 jaar geleden haar opleiding begonnen. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorntherapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
  Benen van ongelijke lengte
  De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.
  Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven…”. Dat is fundamenteel onjuist! Een machineslijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.
  Beyond Medicine nr. 5-2006
 • Kokosolie: nieuw wapen in de strijd tegen hart- en vaatziekten! Lees meer…