Homeopathische middelen zijn aftreksels van kruiden in een bepaalde verdunning. Door de verdunning wordt het afweersysteem van het lichaam geprikkeld om de ziekte te bestrijden.
In de klassieke homeopathie, welke in Nederland veel toegepast wordt, wordt alleen een enkel aftreksel gebruikt dat heel sterk verdund wordt.
Idelette werkt met complexe middelen, welke minder verdund zijn en samengesteld uit meerdere aftreksels die elkaar versterken en aanvullen in hun werking.

Fytotherapie

Is al zo oud als de mensheid. Hierbij worden geconcentreerde plantenextracten verrijkt met mineralen en sporenelementen. Door deze toevoegingen te gebruiken, worden tekorten, die ontstaan zijn door onvolledige voeding weer aangevuld. Het is een nieuwe manier van kijken om ziektes op te lossen en wordt ook wel “voedingsgeneeskunde” genoemd.
Ik zet dit vaak preventief in. Voordat er ziektes uitbreken heeft het lichaam al tekorten, maar voelt nog niet echt ziek aan. Wel voel je je dan vaak moe, lustelozer en slaapt slechter, hoofdpijn, diarrhee of verstopping, spierklachten etc.