In Finland is na jaren onderzoek de Physio Acoustic Sound Therapie ontstaan.

Physio Acoustic Sound therapie is een relatief nieuwe technologie gebaseerd op de oude wetenschap dat geluid de menselijke geest en lichaam op positieve manier kan beïnvloeden. De therapie gebruikt hoorbare en voelbare geluidsgolven om klachten te behandelen, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. De technologie is mede ontwikkeld vanuit de muziektherapie.

In de stoel zijn zes speakers verwerkt en een computersysteem met zo’n 60 programma’s voor de meest uiteenlopende klachten en aandoeningen.

Zo zijn er speciale programma’s voor artritis, parkinson,hypertensie, slapeloosheid, migraine, hoge bloeddruk, fybromyalgie, enzovoorts meer.

De computer maakt het laag frequente geluid en zorgt ervoor dat het geluid naar boven en beneden varieert. Dit verzekert dat op een bepaald moment de juiste resonantie wordt bereikt.

Dan gaat de spier (of ander weefsel/orgaan) resoneren, met andere woorden, begint mee te vibreren met het geluid.

Energie verhogend

De laagfrequente geluidsgolven verhogen de energie in het lichaam. Als de trilling dezelfde frequentie heeft als onze organen en weefsels dan wordt het niveau van energie verhoogd en geeft de cel een prikkel om beter te kunnen functioneren.

 

Praktische toepassingen:

Door zijn diepte werking op alle weefsels en cellen is het bij vrijwel elke klacht toepasbaar.

De stoel is vrij nieuw in Nederland, en sinds een half jaar werken wij ermee in onze praktijk, met heel goede resultaten. De stoel heeft op veel klachten een gunstige invloed, en alle programma’s werken ontspannend, gunstig op bloeddruk, cholesterol, doorbloeding en hormonen.