Ervaringen patienten


Berichten 1 tot en met 5 van totaal 5
 

Mevrouw Olthof uit Zenderen

Na 20 jaar pijn te hebben gehad van mijn rug en van alles geprobeerd ben ik dank zij Idelette Eijgelaar van het Dorn Instituut in Ommen van de pijn af. Geweldig.

 

Ans

Mijn naam is Ans W. ik ben een vrouw van 66 jaar en voel me beter dan de afgelopen 50 jaar.

Ik was ong. 16/17 jaar toen ik rugklachten kreeg. In de loop van de jaren werden de klachten steeds erger. Ik ben in de loop der jaren bij diverse dokters geweest maar die konden geen aanwijzing vinden wat wel de oorzaak kon zijn, dus kreeg ik maar weer wat pijnstillers en werd daar maar weer het bos mee ingestuurd. Ik heb door de loop der jaren kruiwagens pijnstillers geslikt om toch maar een beetje te kunnen functioneren.

Toen ik 38 jaar was werd de pijn erger dan ooit en kreeg ik uitval van mijn rechterbeen, het bleek een hernia te zijn. Ik heb twee keer een rustkuur van 6 weken gehad en na de tweede kuur ging het redelijk goed maar een klein jaar daarna begon de ellende opnieuw en ben in 1991 geopereerd aan hernia. De operatie ging goed en ik heb daarna 6 weken therapie gehad en dat was het maar ik bleef die andere pijn die ik altijd had houden dus maar pijnstillers slikken.

Tot eind April 2007 toen ik een artikel las in de Paravisie over de Dorn therapie dit sprak mij zo aan dat ik gelijk Idelette Eijgelaar heb gebeld voor een afspraak.

Ik wist inmiddels dat mijn linkerbeen ong. 2 cm korter was dan mijn rechterbeen. Ik kwam bij Idelette en heb een behandeling gehad en meteen toen ik van de behandeltafel afkwam voelde ik al duidelijk verschil in mijn houding en onderweg naar huis voelde ik dat ik zelfs in de auto rechter zat dan voor de behandeling. Ik was direct de na eerste behandeling al van de pijn af maar was weleens beetje sceptisch want dat kon toch zo maar niet dat ik nu van die pijn af was. Ik ben in Mei de eerste keer bij Idelette geweest en ben nu 5 maanden verder en 5 behandelingen en ben nog steeds van mijn rugpijn af en kan weer gaan wandelen,winkelen en allerlei dingen die ik heeeel lang niet heb gekund. Ik heb inmiddels al verschillende mensen naar haar toegestuurd en enkele die ik na die tijd heb gesproken hebben baat bij deze therapie. Heeft U last van rugklachten ga dan zo snel mogelijk naar iemand die deze therapie kent en laat U behandelen U zult zien dat het in de meeste gevallen werkt.

 

Kelly

Ik heb al 2 of 3 jaar skoliose. Mijn moeder ondekte dat omdat ze het zo raar vond gingen we eerst maar naar de dokter. Hij stuurde ons door naar het ziekenhuis om een foto te maken.
In Assen zijn er foto's gemaakt en daaruit bleek inderdaad dat ik skoliose had. Mijn rug had een bocht van 26 graden. ik had 2 opties:
of zo er mee leren leven
of 1/2 jaar in een corset
Het werd dus 1 jaar in een korset(zit niet echt fijn). Na opnieuw foto's te hebben gemaakt zat er een kleine verbetering in van 6 graden. Toen kwam ik bij Idelette. Daar bleek dat ik 2 cm been lengte verschil had. Zij heeft mijn rug met de Dorn therapie weer recht gezet met een aantal behandelingen en 't gaat nu echt super!

 

A Reins

Bij mijn dochter werd, toen ze ongeveer 5 jaar was een lichte scoliose ontdekt. Ze was ongeveer 10 jaar, toen tijdens de groeispurt de scoliose progressief bleek, en al een bocht had van 20 graden. Ze moest een brace 23 uur per dag dragen om te voorkomen dat de verkromming erger werd. Maar daardoor werd ze wel heel erg beperkt in haar bewegingen, had veel moeite met slapen, doordat de brace heel strak om haar rug en buik zat, en daarnaast kreeg ze last van eczeem van de stalen frame. Al met al een drama om nog maar niet te spreken van de schaamte die ze had. Het vooruitzicht dat ze de brace ook nog tot haar 16de moest dragen, was bijna niet te verdragen.

Ik ben toen zelf gaan kijken op internet naar een eventueel alternatief, omdat ik ook niet achter de behandelmethode stond. Ze werd heel passief, doordat ze ook bijna niet meer kon sporten, en in mijn optiek is sport juist op die leeftijd, en met deze aandoening heel belangrijk. Spierversterking van buik en rugspieren helpen volgens mij beter dan de spieren juist te verslappen door de brace, om erger te voorkomen. Ik ben toen via via bij Idelette terecht gekomen, en al vanaf de eerste behandeling hebben we de brace afgedaan, maar voelde ze zich ook beter, want ze had ook last van allerlei vage klachten zoals moe, hoofdpijn en misselijk ook als gevolg van de scoliose.

We zijn inmiddels een paar jaar verder mijn dochter is nu 15 jaar, en de wervel is vrijwel recht(geconstateerd door een sportarts van het UMCG). Ze sport heel veel ze zit bij de Drentse schaatsselectie, en dat had ze niet gekund, als we niet bij Idelette terecht waren gekomen. Dan had ze waarschijnlijk nog steeds een brace of corset gedragen met alle gevolgen van dien.

U mag mij ook mailen voor eventuele vragen. (a.reinds@home.nl)

 

Cobi van der Luyt

Als kind had ik doorlopend een zeurend gevoel in armen en benen. Dat werd groeipijn genoemd. Toen ik 20 jaar was begon de pijn. Naar allerlei dokters geweest waar ik o.a. een hormoneninjectie in mijn schouder kreeg,fysiotherapie,warmtebestraling enz.enz. Niets hielp.

Nadien heb ik ettelijke alternatieven bezocht, ook dat had geen resultaat.

Altijd ben ik blijven werken met iedere dag heel erge pijn in heel mijn lijf.

Omdat ik veel verhuisd ben en ik iedere keer een nieuwe huisarts kreeg hoopte ik dat hij zou zeggen wat ik mankeerde.

In 1992 werd het wat rustiger in mijn leven en kon ik het wat kalmer aan doen.

Toen merkte ik pas wanneer ik pijn kreeg en door weinig te doen hoe lang het aanhield. Hiermee ben ik naar de huisarts gegaan, die mij eerst naar de neuroloog stuurde.

Daar was alles goed, dus daarna naar de reumatoloog. Er werd fibromyalgie als diagnose gesteld.

In 1999 ben ik volledig voor mijn kantoorwerk afgekeurd, ik kon niet meer.

Een paar jaar geleden kwam ik bij Idelette terecht. Zij constateerde ook de heupluxatie en hypermobiliteit (ruimte tussen de gewrichten) en vertelde dat dit aangeboren afwijkingen zijn. De puzzel van jaren zoeken was ineens kompleet!

Zodoende ben ik bij haar in het begin in "onderhoud " geweest. Om de 6 weken bezoek ik haar en als het tussentijds nodig is kan ik altijd bij haar terecht.

Zo kan ik nu een uur wandelen zonder dat ik pijn krijg. Door de Dornmethode heb ik veel minder pijn en sta daardoor heel anders in het leven want mijn ervaring is dat altijd pijn hebben mij enorm beïnvloed heeft ondanks mijn positieve karakter.

 
 

Deel uw ervaring

Laat een reactie achter...